top of page
Ko-ar-logoKort.png

HIGH TECH SURFACE TREATMENT

Naar uw wens garandeert KO-AR de maatvoering van uw eindproduct. De juiste uitstraling realiseren wij met voorbehandelingen als glasparelstralen, (mat) of (glans)beitsen en passiveren. 

 

Het materiaal wordt bij KO-AR voorzien van een oxidelaag door een elektrolysebehandeling. Met pigmenten wordt gekleurd en voor extra duurzaamheid of hardheid sealen wij standaard de geanodiseerde producten. KO-AR kan ook een PTFE laag aanbrengen waardoor slijtagedelen een langere standtijd krijgen.

 

Wij ontzorgen onze klanten zoveel mogelijk. Van de controle op binnenkomende materialen tot en met de handling en controle op af te leveren producten. Producten die bij ons uit het productieproces komen (anodiseren, chromateren, beitsen en passiveren) kunnen indien gewenst naar de cleanroom om verpakt te worden (optioneel).

Glasparelstralen

Bij glasparelstralen wordt het oppervlak gestraald met glasparels, om het oppervlak te reinigen tot een egaal oppervlak. Het glasparelstralen van producten is een bewerkingstechniek waarbij er een structuurverandering plaatsvindt op het product. In combinatie met het anodiseren levert dit een hele mooie finish van het materiaal op. Bij KO-AR wordt er met twee verschillende methodes gewerkt: injectiestralen en drukstralen. 

Chromateren 

Het chromateren wordt vaak toegepast als voorbehandeling van het lakken en spuiten, maar ook omdat het er fraai uitziet. Het geeft een goede hechtlaag, verbetert de corrosieweerstand en is ook elektrisch goed geleidend. KO-AR verzorgt zowel het blank chromateren (chroom 3-behandeling) als het geel chromateren (chroom 6-behandeling).

Optioneel: cleanroom verpakken

Voor het verpakken van uw producten beschikt KO-AR over een mobiele cleanroom, welke gecertificeerd is als ISO 7. De flowkast in de stofarme cleanroom is gecertificeerd op cleanroom class ISO 6. Wij zijn vrijgegeven door de semiconductorindustrie om tot grade 2 te mogen verpakken. Eventuele onbewerkte materialen die wij voor u verpakken zullen eerst gereinigd moeten worden.

bottom of page