top of page

Horlogewijzer-naafjes anodiseren

Klein, kleiner kleinst: gegarandeerd kleur- en maatvast


Welk anodiseerbedijf kan het?

Voor Jan Binnendijk van DUMET Watches anodiseerde KO-AR 25 wijzernaafjes in de kleur matzwart. Ze zijn gebruikt bij het maken van de Subdelta  Periscope. Hier gaat een mooi verhaal aan vooraf. Jan ontwerpt en bouwt hoogwaardige titanium (hypoallergeen) horloges met een technische twist. Hij is gereedschapsmaker van beroep en horlogemaker van passie. En uiteraard deelnemer aan het horlogeforum, evenals Hans de Ree. Elk jaar lanceert dit grootste horlogeforum van Nederland (Horlogeforum.nl) een Limited Edition.


In 2014 spraken een vijftal forumleden over iets dat nog nooit eerder was gedaan: een eigen horloge ontwerpen en bouwen. Ze ontmoetten elkaar in een pizzeria in de stad Utrecht en deelden hun ideeën over wat het perfecte pilotenhorloge moest worden: de P1lot One, een handopwinder titanium klasse 5 ‘lefty’ pilotenhorloge. Het werd in een oplage van 52 stuks met de hand geproduceerd, waarbij Jan de engineering en fabricage voor zijn rekening nam, inclusief titanium gesp. Het project en de samenwerking waren zo goed bevallen dat Hans de Ree het initiatief nam om het professioneel aan te pakken met het nieuwe merk SUBDELTA Toolwatches.
Het eerste horloge werd de in 2016 gelanceerde Subdelta Periscope. Een 24-uurs automatisch stuk uit één hand, gesmeed uit parelgestraald titanium van klasse 5 en een op maat gemaakt uurwerk uit Rusland. De matte hardware en de dag/nachtwijzerplaat passen volledig in het onderzeeërthema. Het horloge heeft één wijzer die met het door KO-AR geanodiseerde zwarte wijzerdopje is vastgezet. Het horloge werd gebouwd voor 25 liefhebbers over de hele wereld, aangeduid als ‘Commandanten’. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijke nummer, dat in de kroon is gegraveerd. Het ontwerp is origineel en volledig buiten de gebaande paden.

Comments


Commenting has been turned off.
Ko-ar-logoKort.png
bottom of page